Amerikanska blåbärsmuffins! muuuums
Precis inkommen från lite lunch med sis på Jensen´s.
Är väl egentligen inget jättefan av det stället men måste ändå säga att dom har jättebra sommarerbjudanden!
Kycklingfilé med råstekt potatis och deras jättegoda sås för bara 39 kr.
Billigare lunch än så går typ inte hitta!
Påvägen hem köpte jag kaffe från kahl´s så nu känner jag mig lite bättre till mods än imorse.
Satt och läste lite på aftonbladet och det sägs finnas så himla mycket blåbär i år!
Och jag som är lite av ett blåbärfan! Inte nog med att dom sjukt goda, så är dom också otroligt näringsrika, särskilt i förhållande till kalorimängden. Men det är deras rikedom på antioxidanter som kanske är mest intressant. Blåbär innehåller till exempel flera gånger mer antocyaminer än t.ex. rött vin. Antocyaminer sägs föryngra kroppen, förnya celltillväxten och skydda mot infektion.
Blåbär innehåller även mycket vitamin C och D samt mineraler, som kalium, kalcium, magnesium och fosfor...
Så ut i skogen med er nu!
Fanns också massa smaskiga recept som jag blev riktigt sugen på att prova!
Kolla bara in dom här muffinsen!
Amerikanska blåbärsmuffins |
Ingredienser för 12 port.
5 dl | ||
1,5 tsk | ||
1 krm | ||
125 gram | ||
2,5 dl | ||
2 st | ägg, stora | |
1 tsk | ||
1,25 dl | ||
3,75 dl | blåbär, färska |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä 12 muffinsformar med papper. Rör samman mjöl, bakpulver och salt, ställ åt sidan så länge.
2. Vispa socker och smör vitt och pösigt med elvisp på hög hastighet, ca 2 minuter. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Stäng av elvispen. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna och bären.
3. Fördela smeten i muffinsformarna så att de är fyllda till ca två tredjedelar. Grädda i ca 18-20 minuter tills smeten stelnat. Servera dem varma eller ljumna.